Wednesday, July 2, 2014

ကန္စြန္းဥ ဟာ အေကာင္းဆံုး အစားအစာ


အသီးအရြက္ စားႏႈန္းက ၇ဝ% - ၈ဝ% ရွိရပါမယ္။
အသား စားႏႈန္းက ၂ဝ% - ၃ဝ%ရွိရပါမယ္။
ဒါေပမဲ့ အခုေခတ္က ေျပာင္းျပန္ ျဖစ္ေနတယ္။
ဒါေၾကာင့္ ေရာဂါ ေပါင္းစံု ျဖစ္ၾကရတယ္။
အဝလြန္ ေရာဂါ၊ ဆီးခ်ဳိ ေရာဂါ၊ ေလျဖတ္ ေရာဂါ ...
အသီးအရြက္ေတြ မစားလို႔ မရပါဘူး။
အခုေခတ္ ကေလးေတြက ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ေတြ မစားၾကဘူး။
အသီး စားတာလည္း နည္းသြားတယ္။
တစ္ေန႔ကို အသီး ၃,၄ မ်ဳိး၊ အရြက္ ၄,၅ မ်ဳိး စားရပါမယ္။
ဒါေတြဟာ ကင္ဆာကို ကာကြယ္သလို ႏွလံုး ကိုလည္း ကာကြယ္ပါတယ္။
ဒါဟာ ၂၁ ရာစုရဲ႕ အာဟာရ အစာေတြပါ။

ကန္စြန္းဥ ကေတာ့ အေကာင္းဆံုး အစားအစာေပါ့။
အရင္ ဂ်ပန္က ကင္ဆာေရာဂါ အျဖစ္ဆံုး ႏိုင္ငံပါ။
ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း က်ေအာင္ဆိုၿပီး ဂ်ပန္လူမ်ဳိး ေတြက နည္းအမ်ဳိးမ်ဳိး ေတြးေတာခဲ့ၾကတယ္။
ဒါေပမဲ့ အက်ဳိး မရွိခဲ့ဘူး။
ေနာက္ေတာ့ သူတို႔က အသီးအႏွံ အမ်ဳိး(၂ဝ) နဲ႔ စမ္းသပ္မႈေတြ ျပဳလုပ္ခဲ့ၾကတယ္။
အဲဒီအထဲမွာ ကန္စြန္းဥက အေကာင္းဆံုး ဆိုတာကို ေတြ႔လိုက္တယ္။
ကန္စြန္းဥ အစိမ္း၊ အက်က္က ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးတယ္၊ ႏွလံုးကို ကာကြယ္ေပးတယ္၊ ေသြးေၾကာကို ေပ်ာ့ေျပာင္းေစတယ္၊ ဝမ္းေပ်ာ့ေစတယ္။

Source : လက္တြဲေဖာ္ခ်စ္သူ
+HealthPlusMM

0 comments:

Post a Comment

ပို႕စ္နဲ႕ ပတ္သက္လို႕ တစ္ခုခု ေျပာခ်င္ရင္ ဒီေနရာေလးမွာ ေျပာခဲ့ပါ။

You May Also Like :